St. Albanië Comité

Stichting Albanië Comité Huizen / Kindertehuis (kinderkerk doel)

albanie

“Op de bres voor de allerarmsten. Sinds 1992, toen verkiezingen de macht van de Communistische Partij braken, biedt de stichting Albanië Comité Huizen hulp in Woord en daad in dit armste deel van de Balkan. Jaarlijks gaan er veel transporten met hulpgoederen richting Albanië. Deze goederen worden wekelijks ingezameld en gesorteerd voor verzending naar Albanië.” Als Gemeente ondersteunen wij al langere tijd het Stichting Albanië Comité.

Ook ondersteunt onze Kinderkerk met veel enthousiasme het kindertehuis van de Stichting Albanië Comité Huizen. Het kindertehuis is in 2005 in gebruik genomen. Het ligt op een schitterende locatie, in het midden van de 5 bergdorpen waar de Stichting werkt, en biedt plaats aan vijftig kinderen. De kinderen gaan er naar school. De kleinsten kunnen er heerlijk spelen, terwijl de oudsten na schooltijd op het land werken. Elke dag zijn er twaalf betaalde krachten werkzaam in en rond het kindertehuis.

Voor het kindertehuis zie: Albanie.org/connect/kindertehuis.html