Givt

Het is tegenwoordig namelijk niet meer vanzelfsprekend dat iedereen contant geld bij zich heeft, veel mensen betalen namelijk liever met de pinpas. Dit heeft als nadeel voor de collecte dat mensen vaak zonder contant geld zitten. Het contante geld betekent ook dat we als gemeente elke zondag het geld moeten tellen en later bij de bank storten. Wel wat extra werk dus.

Daarom hebben we goed nieuws. Wij gaan als gemeente vanaf zondag 18 februari 2018 van start met een extra, digitale manier van collecteren, waarbij je ook met je smartphone kan geven. Dat doen wij samen met Givt; het bedrijf dat deze oplossing maakt. Wil je gebruik maken van deze makkelijke en zeer veilige service, dan heb je de Givt-app nodig. Die kan je downloaden op www.givtapp.net/download (voor iphone/android ook in de App store/Google play store op je telefoon)

Geef je liever contant? Geen probleem, want naast het geven met je smartphone kan je altijd contant geld geven aan de collecte.

Hoe je smartphone klaar te maken voor Givt?
Wil je weten hoe je telefoon klaar te maken voor gebruik van Givt, download dan de video: Givt video CGH
Ook kan je alles ook nog eens lezen op de website van Givt: Givt veelgestelde vragen

Hoe Givt gebruiken tijdens de collecte?
Iedereen kan vanaf 18 februari dus zowel contant geld / bonnen in de collectezakken stoppen en dan ook met de smartphone met GIVT app doneren. Dit kan door de telefoon in de buurt van de bluetooth receiver te houden (hiervoor moet bluetooth op telefoon wel aanstaan). De bluetooth receiver zit alleen in collectezak 1, maar op de app kan je aangeven of je voor collecte 1 (zending) en/of collecte 2 (gemeente) geld wil geven en ook hoeveel! Het is even wennen, maar we vertrouwen erop dat het snel als erg makkelijk wordt ervaren. Aan u de keus!